Ползите от използването на бен мари в професионалната кухня

Начин на живот

Bain Marie е част от професионално кухненско оборудване, използвано от ресторанти и пекарни за поддържане на храната топла и свежа. Можете също така да го използвате, за да предотвратите изсушаване или изгаряне на храни по време на процеса на готвене. Това универсално оборудване има много предимства, които го правят основен инструмент в кухнята на всеки ресторант.

Контрол на температурата

Топли витрини бен мари са проектирани с мисъл за контрол на температурата, което му позволява да загрява храната нежно, като същевременно я поддържа на перфектната температура. Това означава, че можете да оставяте храна в Bain Marie, без да се притеснявате, че ще се преготви, прегори или изсъхне – което го прави идеален за натоварени кухни, където бързото време за изпълнение е от съществено значение. Освен това, тъй като Bain Marie е проектиран да загрява бавно и равномерно, можете да го използвате за всичко – от сосове до десерти, без да се притеснявате от изгаряне или неравномерно готвене.

Универсалност

Универсалността на топли витрини Бен Мари ги прави основен инструмент от професионалното кухненско оборудване на всеки ресторант. За разлика от друго оборудване, като фритюрници или уреди за пара, които са предназначени за една конкретна цел, Bain Marie може да се използва за почти всичко – от топене на шоколад и сирене до варене на крем и варене на сосове. Можете дори да ги използвате за печене на торти и сладкиши! Инвестирането във висококачествен Bain Marie ви дава достъп до всички тези различни приложения на едно удобно място.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Чаша със снимка е идеален подарък за всякакви поводи

Ефективност

Добре поддържаните топли витрини бен мари ще помогнат на вашия ресторант да остане организиран, като предоставя множество приложения на едно място. Вместо да разполагате с различни части от оборудването, разпръснати из кухнята (всяко със своето предназначение), ще имате всичко на една ръка разстояние — което ви позволява да свършите повече по-бързо и с по-малко усилия. Освен това, тъй като температурите в Bain Mari се регулират толкова прецизно, никога повече няма да се притеснявате, че ще препечете или прегорите храната си!

За ресторанти, които търсят ефикасен начин да приготвят храната си, като същевременно гарантират качество и последователност, инвестирането във висококачествено професионално кухненско оборудване е абсолютно задължително. То осигурява прецизен контрол на температурата и неговата гъвкавост го прави идеален за почти всяко готвене – от сосове и кремове до торти и сладкиши! С топли витрини, вашата кухня може да произвежда вкусни ястия бързо и лесно всеки път — давайки на клиентите си вкус, които със сигурност ще харесат!

Брат Ми